Accept www.lemezborze.hu uses cookies in order to ensure highest-quality services, with you contributing to this end through further use of the webpage. For more detailed informations please see our data management regulations.
Főoldal   Kiadványok   Diszkográfia   Webáruház   Rendezvények   Díjak, támogatások   Galéria
Main page   Publications   Discography   Webshop   Events   Awards, sponsorships   Gallery

News, informations

EFOTT - 40

Kerek szülinapot ünnepelnek az egyetemisták és a főiskolások idén Velencén. Az EFOTT 40 éves kora ellenére fiatalos durranásnak ígérkezik, főrészt hazai zenekarok részvételével.

learn more
 

Őrült kávéházi szving és jazz Veszprémben

 Idén a Vár és az Aréna Színpadok többezres nézőterei mellett a Rozé Rizling és Jazz Napok tíz napján, 30 borászán és 30 koncertjén , illetve a veszprémvölgyi Kolostor kiállításán és a köré szerveződő koncerteken kívül két új színpaddal is bővül a 12 éves VeszprémFest.

learn more
 

Life Ball 2015 – Conchitásan

Tucatnyi sztárral találkoztunk személyesen a bécsi Life Ballon. A kaliforniai származású pop énekes, Paula Abdul először járt Ausztriában - Mary J Blige-et, az r&b egyik királynőjét kilencszer tüntették ki Grammyvel - Kellyt, Ozzy Osbourne lányát végig sztárolták - A tavalyi Eurovíziós győztes, Conchita Wurst plakátjaival volt tele az osztrák főváros - Az izraeli transzveszti, Dana International 1998-ban nyerte a Dalfesztivált.

learn more
 

a The Beatles nagykövetei

A 11 éves The BlackBirds Beatles Emlékzenekar vonósokkal, fúvósokkal kiegészítve nagy sikerű koncertet adott az A38 Hajón. A fiúk jóvoltából a Beatles két utolsó nagylemeze élőben volt hallható! Pár nappal később már az Egri Road Beatles Múzeum megnyitóján lépett fel a csapat.

learn more
 

Nincs VIVA Comet, de lesz Miller SoundClash

A VIVA ezúttal a Miller sörmárkával állt össze és együtt keresik a jövő nemzetközi DJ tehetségét. A győztes a világ egyik legnépszerűbb DJ-je előtt léphet fel a több ezer rajongót megmozgató, nagyszabású Las Vegas-i zárópartyn. Magyarország először száll be a versenybe, melynek zsűrijében többek közt Julia Carpenter, Karányi Dani és a StadiumX is megtalálható.

learn more
 

E-Roticus Total Dance

Több ismert név mellett (Mr. President, Brooklyn Bounce, 2Unlimited) két olyan előadó is fellépett a tavaszi Total Dancen, akiket először láthatott a magyar közönség. A német E-Roticot valójában Lyane Leigh neve fémjelzi, akit Liane Hegemann néven anyakönyveztek.

learn more
 

Az L + az erő vonzásában

A testépítés három dobogósával is találkozott az L+ az elmúlt időszakban. A Szikla néven elhíresült amerikai színész, ex-pankrátor a „The Thracian Wars” mozi forgatására érkezett fővárosunkba. Dwayne Johnson rendkívül nehezen volt megközelíthető, de ha valakinek sikerült odaférkőznie, azzal udvariasan fotózkodott.

learn more
 

Egyedül nem az igazi

-ezt vallja Kállay Saunders András, aki szólistaként eddig is sikert-sikerre halmozott. A tavalyi Eurovíziós Dalfesztiválon eredményes énekesnek régi álma valósult meg: 

learn more
 

Patai Anna – az egyik legszerényebb tehetség

Nem verte nagydobra, igaz, nem is titkolta, hogy távol-keletre utazik, és ha már ott járt, mi sem természetesebb, hogy megnyerte a japán Nodojiman – The World nevet viselő versenyt! A show keretében a fellépőknek helyi nyelven kellett énekelni ottani zeneszámot.

learn more
 

Lemezkeresztelő a Route66 Baráti Klubban

Rocker bandákkal volt tele a közelmúltban a Route 66 csepeli klub. A szlovák progresszív rock négy jeles képviselőjével is találkozhattunk, így a 2013 márciusában alakult Ewelinnel (Laci, Rob és Ivan), a Zakázany Pristuppal (Marek, Viktor, David és Dalibor) és a Black Clouds csapatával.

learn more
 

Az eddigi legelegánsabb Kottakönyv

Kottafüzetek, daloskönyvek amatőr és profi zenészek és énekesek mankójaként szolgálnak évtizedek óta. A két világháború között a deFries Károly nevével fémjelzett Tempo Színpadi- és Zeneműkiadó és a Rózsavölgyi és Társa égisze alatt jelentek meg hangjegyeket és szövegeket is tartalmazó, kezdetben csak egy-egy dalt bemutató, mindössze négy oldalas anyagok.

learn more
 

Gratulálunk, kitüntetettek!

Az idei március 15.-én több olyan zenész nevét fedezhettük fel az állami kitüntetettek sorában, akikkel olvasóink már találkozhattak a Lemezbörze,…plusz magazinban. 

learn more
 

Totális készülődés

Finisébe érkezett az idei Total Dance szervezése. Ezúttal is Varga Zsolt, az UFO frontembere lesz a mókamester, ő gondoskodik az egyedi látványokról és a fergeteges színpadi showról. A 80-as évek hazai diszkóvilágának jeles képviselői legnagyobb slágereikkel készülnek a hangulat fokozására.

learn more
 

Idén méltó helyre került a Glamour Díjátadó Gála

Pazar környezetben, a Budapesti Operettszínházban rendezték meg a hetedik Glamour Díjátadó Gálát. A rendezvény elején és végén egy feltörekvő magyar formáció, a Blahalouisana adta meg a zenei hangulatot.

learn more
 

Egy órán keresztül csak írtak

Eredeti felállásban dedikáltak a 68. Nemzetközi MegaBörzén a legendás Bojtorján együttes tagjai: Barna Zoltán, Buchwarth László, Kemény Győző, Pomázi Zoltán és Vörös Andor állták a rajongók rohamát, és több, mint egy órán keresztül dedikáltak.

learn more
 

Csemer Boggienak halaszthatatlan tennivalója lesz Bécsben

Halaszthatatlan tennivalója lesz májusban az osztrák fővárosban Csemer Boglárkáéknak: a lehető legjobb helyezést kell elérnie a 60. Eurovíziós Dalfesztiválon saját, valamint Sebestyén Áron és Bori Sára Heléne szerzeményével a „Wars For Nothing” című dallal.

learn more
 

Budapest – Bécs – München

Bár még csak év eleje van, de már számos világsztár megfordult fővárosunkban. Frank London Grammy-díjas trombitás, aki többször koncertezett nálunk, ezúttal magyar zenészekkel, köztük Szirtes Edina „Mókus”-sal, Lukács Miklóssal és Ágoston Bélával Glass House néven alkottak egy alkalmi csapatot a Budapest Music Centerben.

learn more
 

Siker(telen) - nap. De nagyon!

Nagyon úgy tűnt, mint amikor valaki egy elméletben kreált vágyálmot akar minden tapasztalat nélkül átültetni a gyakorlatba. A Siker-napként elképzelt népünnepély szervezői szerint mindehhez szükségeltetik egy nagyon nagy sztár (mindegy, mennyiért), akihez egy nagyon nagy hodály, pl. az Aréna illik.

learn more
 

Az L+ olvasói előtt is ismert nevek az idei Glamour Gála jelöltjei között

A márciusi, sorrendben hetedik Glamour Gála közeledtével egyre több részletet tudunk meg a jelöltek munkájáról, szokásairól, hobbijukról, és néha még magánéletük legtitkoltabb történéseibe is belepillanthatunk.

learn more
 

For Ever and Ever – Demis!

Saját dalának címével, és természetesen lemezbörzés fotójával búcsúzunk a görög származású világsztártól, Demis Roussostól. Az Aphrodite’s Child egyik alapítója, hihetetlen szólókarriert futott be.

learn more
 
News archives