Accept www.lemezborze.hu uses cookies in order to ensure highest-quality services, with you contributing to this end through further use of the webpage. For more detailed informations please see our data management regulations.
Főoldal   Kiadványok   Diszkográfia   Webáruház   Rendezvények   Díjak, támogatások   Galéria
Main page   Publications   Discography   Webshop   Events   Awards, sponsorships   Gallery

Az idei lesz az eddigi legteltházasabb SZIGET

A fesztivál huszonhárom éves történetében még soha nem fogytak időarányosan ilyen gyorsan a bérletek, napijegyek, mint idén. Mindez annak a bizonyítéka, hogy a látogatók nagy része augusztusban inkább a Szigetre összpontosít és nem bizonyos koncertekben gondolkodik. Az is jó előjel, hogy a fellépők teljes programja már július elején összeállt, tehát előre lehet tervezni, kit, mikor, melyik színpadon keressünk kedvenceink közül.

 
A -1. napot a kortárs könnyűzenei színtér legmeghökkentőbb formációja, a Die Antwoord, a négytagú londoni Skunk Anansie, valamint minden idők egyik leghírhedtebb amerikai punk bandájának utolsó mohikánja, Marky Ramone nyitja. Jól bevált gyakorlat szerint a 0. napon egy gigasztár érkezik a Fesztivál Köztársaság Nagyszínpadára. Idén a 8 Grammy, 12 Billboard Music Awards győztese, Rihanna - akinek közösségi oldalait összesen több mint 100 millióan követik- exkluzív koncerttel készül. Akik akkor inkább a világzene programjai mellett döntenek, a korábbi Grammy-jelölt Buika, az indiai szülők gyermekeként San Franciscoban született Rupa Marya, vagy Ilaria Graziano és Francesco Forni duójának fellépését választhatják. Legendák, nagy visszatérők és friss produkciók – röviden így jellemezhetnénk az ez évi zenei felhozatalt. Hallhatjuk és láthatjuk, az electro house szintér holland sztárját, Afrojacket, az orosz származású, Németországban felnőtt Zeddet, és a sikeres hip-hop előadóból tánczenei producerré avanzsált Carnaget. Ismét élvezetjük az angol zenészek közül a Chemical Brotherst, Joe Newmant, a Bring Me The Horisont, a Muset, a Kaiser Chiefst, a spanyol származású, latin zenét játszó franciát, Manu Chaot és csapatát, a La Venturat, a kanadai Sum 41-et és az ausztrál Parkway Drivet. A Nagyszínpadon először lép fel Tinie Tempah és a The Last Shadow Puppets. A labdarúgó EB döntője után Budapesten is fergeteges showt ígér David Guetta, a záró party pedig Hardwell nevéhez fűződik.
További böngészéshez javasoljuk: www.sziget.hu

Képek: Marky Ramone, Joe Newman, Tinie Tempah, David Guetta, Hardwell