Accept www.lemezborze.hu uses cookies in order to ensure highest-quality services, with you contributing to this end through further use of the webpage. For more detailed informations please see our data management regulations.
Főoldal   Kiadványok   Diszkográfia   Webáruház   Rendezvények   Díjak, támogatások   Galéria
Main page   Publications   Discography   Webshop   Events   Awards, sponsorships   Gallery

Pelé barátja, Edú, a mi barátunk is

A jelenleg fiatal tehetségek felfedezésével foglalkozó, szakkommentátorként dolgozó, edzőként a brazil válogatott mellett is tevékenykedő korábbi futballklasszis második alkalommal jár Magyarországon, először 1994-ben, Pelével és a Brazil Masters All Star csapattal érkezett országunkba.

 
Edú, azaz Jonas Eduardo Américo, ezúttal a Nyíregyháza Spartacus FC meghívására érkezett hozzánk, találkozott a Bozsik József Akadémia ifjúsági játékosaival, majd részt vett a gyerekek edzésén. A jelenlévők tapssal fogadták a 66 éves világsztárt, aki az autogramosztás után passzolgatott egy kicsit az akadémistákkal. Edú portugálul elmondott köszöntőjét a magyar származású menedzsere, Joe Borbély tolmácsolta az összegyűltek felé.

Edú az 1966-os angliai tornán mindössze 16 évesen már kerettag volt, négy évvel később Mexikóban világbajnok lett, ott volt az 1974-es németországi vb-n is. A brazil válogatottban 51 meccsen 12 gólt szerzett. Háromszor játszhatott a világválogatottban. Az FC Santosban tíz éven keresztül futballozott együtt Pelével. A brazil klubcsapat színeiben 183 gólt lőtt, több bajnoki címet és brazil kupagyőzelmet ünnepelhetett, egyszer klubvilágbajnok lett. Pályafutása során játszott még a Corinthians, a mexikói FC Monterrey és az amerikai New York Cosmos együttesében is. 2000-ben minden idők legjobb balszélsőjévé választották.
Dr. Horváth Dávid