Accept www.lemezborze.hu uses cookies in order to ensure highest-quality services, with you contributing to this end through further use of the webpage. For more detailed informations please see our data management regulations.
Főoldal   Kiadványok   Diszkográfia   Webáruház   Rendezvények   Díjak, támogatások   Galéria
Main page   Publications   Discography   Webshop   Events   Awards, sponsorships   Gallery

Sopron – VOLTomiglan!

Az idei VOLT Fesztivál felvezetése során korábban nem ismert újabbnál újabb ötletekkel jöttek elő a szervezők. „B-oldal – lemezborítók újraélesztve” elnevezéssel lemezkiállítás nyílt az Akváriumban, újraértelmezve néhány magyar illetve külföldi korong tasakját. Bizonyára mindenkinek volt már kedvenc lemeze vagy annak borítója, amelyhez szívesen tervezett volna egy másikat.

 
A lemezek címéből kiindulva, azokból ihletet merítve új borítók születnek, melyek nyáron turnéra „indulnak”: fellépnek a Szigeten és a Strandon is, majd visszatérnek kiindulópontjukra az Akváriumba, ahol egy jótékonysági aukción elárverezésre kerülnek a Baltazár Színház értelmileg sérült színészeinek támogatására.

A 0. napon neves előadók (Wilkinson, Ella Eyre, Lost Frequencies, Quimby, Wellhello, Halott Pénz, Margaret Island, stb.,) koncertjei mellett idén először díjeső hullik a hűség városában. A VOLT Fesztivál 2016 az MTVA-val közösen megalkotta a Petőfi Zenei Díjat, melynek keretében a hazai könnyűzenei élet legsikeresebb szereplői nyolc kategóriában kerülnek díjazásra. Ezúttal a szakma háttéremberei is elismerésben részesülnek a hangmérnököktől a menedzserig.

A szervezők a Petőfi Zenei Díjban hosszabb távon gondolkodnak, ugyan úgy, mint mindegyik, korábban elindított projektekben. A tavaly debütált Telekom Téren, a Labdarúgó EB aktuális fordulóit is megtekinthetik a látogatók, a színpadon pedig többek közt a GusGus, az Alle Farben, Zagar és a Stereo Palma lépnek fel. A soproni régió legnevesebb borait jazz produkciók közepette kortyolgathatjuk.

Nagyon ütős lesz a 23. születésnapját ünneplő VOLT Fesztivál Nagyszínpad programja: bizonyára teltházat vonz az új lemezük legújabb dalait is felvonultató The Prodigy, a skandináv elektronikus zenei élet felkapott house kollektívája, az Axwell A Ingrosso, valamint a Berlin Calling film sztárja, Paul Kalkbrenner. Sopronba költözik a Gorgon City, valamint Amerika nagy múltú rock bandája a Skillet. A rajongók nagy örömére visszatér az Iron Maiden és zúzni fog a Slayer is. Több oldalon keresztül sorolhatnánk a sztárok neveit, ehelyett mindenkinek javasoljuk, kattintson a www.volt.hu oldalakra.

Képek: Ella Eyre , Alle Farben, Gorgon City, Paul Kalkbrenner