Accept www.lemezborze.hu uses cookies in order to ensure highest-quality services, with you contributing to this end through further use of the webpage. For more detailed informations please see our data management regulations.
Főoldal   Kiadványok   Diszkográfia   Webáruház   Rendezvények   Díjak, támogatások   Galéria
Main page   Publications   Discography   Webshop   Events   Awards, sponsorships   Gallery

News, informations

Igyunk Iron Maident!

A legendás londoni metálbanda népszerűsége még ma is változatlan. A „Trooper” című kislemezük 1983 nyarán jelent meg és egyből a New Musical Express slágerlistájának 12. helyén landolt.

learn more
 

Magyar rockerek Alsóörsön

Már beszámoltunk az idei Open Road Fest külföldi fellépőiről. Ne feledkezzünk meg azonban a hazai zenei élet jeles képviselőiről sem, akikkel pár nap múlva találkozhatunk Alóörsön:

learn more
 

Egy kis Harley zene…

Ha Harley – akkor Alsóörs. Immár tizenötödször ad otthont ez a csodás Balaton melletti település a hagyományos zenés motoros őrületnek, melyet az idén 15 éves Harley-Davidson fémjelez.

learn more
 

Vigyázz, kész, rajt – PAFE!

www.pannoniafesztival.hu 
 

Pünkösdkor ismét elsül a fesztiválpisztoly és nagyot durran Szántódpusztán. Talán még nagyobbat, mint tavaly, amikor özönvíz szerű esőben fotóztuk az angol Rudimental csapatát.

learn more
 

2014-ben 14 éves a VIVA COMET

www.vivatv.hu 

14. életévét tölti be 2014-ben a legnépszerűbb hazai díjátadó gála. A (nemcsak) fiatalok közkedvelt zenei TV csatornája ezúttal is komoly érettségről tesz tanúbizonyságot: egész évben megfontolt online szavazások keretében gyűjtötték be a nézők kedvenceit, hogy azokat kategóriákba sorolva (A legjobb férfi előadó / A legjobb női előadó / A legjobb együttes / A legjobb új előadó / A legjobb videóklip) megajándékozza az ő nagy becsben tartott gömbjével.

learn more
 

Kertészkedjünk dalolva! (III. rész)

www.disznovenykerteszet.hu 

Kertünket ápolni, gondozni kimondottan kellemes időtöltés, az eredmény, a látvány minden fáradtságot megér. Nem csoda, hogy a dísz- és gyümölcsfák, valamint a virágok még a zenésztársadalmat is megihlették jó néhány lemez erejéig. Kertészkedjünk mi is dalolva…learn more
 

Kertészkedjünk dalolva! (I. rész)

www.silvanus.hu

Kertünket ápolni, gondozni kimondottan kellemes időtöltés, az eredmény, a látvány minden fáradtságot megér. Nem csoda, hogy egy sokszínű virágoskert még a zenésztársadalmat is megihlette jó néhány lemez erejéig. Kertészkedjünk mi is dalolva!learn more
 

Kertészkedjünk dalolva! (II. rész)

www.csenkesz.hu 

Kertünket ápolni, gondozni kimondottan kellemes időtöltés, az eredmény, a látvány minden fáradtságot megér. Nem csoda, hogy egy üde, zöld pázsit még a zenésztársadalmat is megihlette jó néhány lemez erejéig. Kertészkedjünk mi is dalolva!
learn more
 

Omegások nagyvizitje a DrRocknál

Egyre több Omega rajongó csápol a DrRock koncertjein, ami két okból is érthető: a főleg orvosokból álló csapat repertoárjában megtalálhatóak, sőt hallhatóak a legendás együttes legnagyobb slágerei, ráadásul személyesen láthatják játszani Cikit, az Omega dobosát...

learn more
 

Amerikai sztárokkal Németországban készültek L+os fotók

Bill Haley (1925-1981) kerek 60 évvel ezelőtt rögzítette a DECCA lemeztársaság stúdiójában a „Rock Around The Clock” c. felvételt, mely első rock & roll number one volt a világon. Haley akkori zenekarából, a Cometsből a dobos Dick Richards és a szaxofonos Joey D’Ambrosio még ma is élőben nyomja.

learn more
 

Együtt - egy helyen

A 80-as években népszerű italodisco és eurobeat stílus egyik legnagyobb sztárja az olasz Ken Laszlo lépett fel a közelmúltban Magyarországon. Az idén 60 éves sztár Gianni Coraini néven született Mantovában, művésznevének második tagját a "Casablanca" c. filmlegenda egyik főhősétől, Victor Lászlótól kölcsönözte. A diszkókirályt egy másik kor- és honfitársa, Fred Ventura kísérte el.

learn more
 

Élet a tehetségkutatók után…

Az élet megy tovább. A résztvevők közül legtöbben csupán karrierük egyik állomásaként tekintenek a megmérettetésre. És ahogy az lenni szokott, készül az első önálló lemez, jönnek a fellépések sorban… Ez a közös interjúalanyainknál is.

learn more
 

Először kapta házaspár a Börze Awardot

A korábbi gyakorlattól eltérően az idei Börze Award már az év elején átadásra került. A szakmai körökben méltán elismert díjat először kapta házaspár: Csongrádi Kata színművész, aki 40 éve sikeres a pályáján, és férje, S. Nagy István szövegíró, aki most töltötte be 80. életévét - benne 60 év slágertermésével.

learn more
 

Együtt - egy helyen

Budapesten: Dávid Kornéllal, Farkas Gábor Gabriellel, a Halott Pénzzel, U.D.O.-val és Ennio Morriconéval.


Bécsben: Jimmy Somervillevel és Kim Kardashiannal.

learn more
 

Paco De Lucia, Izsmán Nelly, Fekete László, Novák Dezső lemezbörzés emléke

Paco De Lucia (1947-2014) többször járt Magyarországon, legutóbb tavaly, a VeszprémFeszt egyik fellépőjeként varázsolta el gitárjátékával hallgatóságát. A flamenco királya – mint a képen is látható -, mindig vidáman érkezett, a sajtóval is közvetlen és kedves zenész volt.

learn more
 

Glamour - Women of the Year, 2014

Az elmúlt években Magyarország egyik legrangosabb díjátadójává vált a Woman of the Year. A népszerű Glamour magazin több korábbi gáláján az L+ is részt vett, így már a helyszínen közösen örülhettünk többek közt Palvin Barbara, Tatár Csilla, Trokán Nóra sikerének (ld. korábbi tudósításunkat).

learn more
 

Amikor a SAKÁLok VOKÁLoztak

Megszámlálhatatlan Sakál vokálozott Magyarországon az elmúlt évtizedekben. Még az azonos nevű zenekarok tagjai sem tudnának egy valós enciklopédiát összeállítani a csapatról. A legenda szerint a hatvanas évek elején (1963?) alakult klubegyüttest Kocsi István gründolta és a Fonográf-os Németh Oszi volt a névadó.

learn more
 

Hétből három a Ballantine’s-szal…

A Magyar Lemezlovas Egyesület hetedik éve díjazza az év DJ-jeit, az utóbbi három esztendőben a Ballantine’s-szal közösen. Összesen négy hazai és két külföldi kategóriában hirdettek győztest.

learn more
 

Apró örömök az életben

A nemrég elhunyt Jancsó Miklóssal 2011-ben találkoztunk, amikor egy őt ábrázoló kártyanaptár dedikálására kértük a kétszeres Kossuth-díjas filmrendezőt. Amikor elmondtuk neki, miről van szó, egyből előhúzta tárcájából ugyanazt a 1982-es naptárt, amelyet megjelenése óta, azaz közel 30 éven keresztül magánál hordott.

learn more
 

Akinek fontos az L+

Reinhard Stranzinger Ausztriában született, karrierjét utcazenészként kezdte. A csúcsra 1991 -1994 között Hubert von Goisern oldalán ért fel. A saját nevén futó csapatával (Stranzinger) többek közt Eric Burdon, Roger Chapman, a Toto, a Uriah Heep, a Status Quo és a Deep Purple előzenekaraként játszott.

learn more
 
News archives