Accept www.lemezborze.hu uses cookies in order to ensure highest-quality services, with you contributing to this end through further use of the webpage. For more detailed informations please see our data management regulations.
Főoldal   Kiadványok   Diszkográfia   Webáruház   Rendezvények   Díjak, támogatások   Galéria
Main page   Publications   Discography   Webshop   Events   Awards, sponsorships   Gallery

Amerikai sztárokkal Németországban készültek L+os fotók

Bill Haley (1925-1981) kerek 60 évvel ezelőtt rögzítette a DECCA lemeztársaság stúdiójában a „Rock Around The Clock” c. felvételt, mely első rock & roll number one volt a világon. Haley akkori zenekarából, a Cometsből a dobos Dick Richards és a szaxofonos Joey D’Ambrosio még ma is élőben nyomja.

 
A jelenlegi csapat másik két tagja Bill Turner (leadguitar) és Pete Davenport (steelguitar) szintén őskövület. Az idős zenészek Bill Haley fiatalabb lányával, Ginaval járják a világ koncerttermeit. A közelmúltban Münchenben léptek fel és nem hagyták ki a lehetőséget az L+ olvasóinak üdvözlésére.
A 60-as évek közepén a tengerentúlon feltűnt egy másik zenekar, amely vaníliás ostyáról nevezte el magát, és sok humorral, tehetséggel parodizálta korának sztárjait. Első nagy sikerüket a Supremes „You Keep Me Hanging On” ostyásításával érték el. A nyolcvanas években újra divatba jött a Vanilla Fudge, és három alapító, Mark Stein, Vince Martell, Carmine Appice, valamit Pete Bremy ismét koncertezik. Appice egyébként a Cactus formáció oszlopos tagja is (lásd L+ 2013 / 2 lapszáma).
Mivel ezek a bandák aligha jönnek el a közeljövőben Magyarországra, külön köszönjük Michael Dietznek a fotókat és hogy ezekkel a csapatokkal is megismertette magazinunkat.

Képek: Comets, Gina Haleys, Vanilla Fudge