Accept www.lemezborze.hu uses cookies in order to ensure highest-quality services, with you contributing to this end through further use of the webpage. For more detailed informations please see our data management regulations.
Főoldal   Kiadványok   Diszkográfia   Webáruház   Rendezvények   Díjak, támogatások   Galéria
Main page   Publications   Discography   Webshop   Events   Awards, sponsorships   Gallery

Együtt - egy helyen

Budapesten: Dávid Kornéllal, Farkas Gábor Gabriellel, a Halott Pénzzel, U.D.O.-val és Ennio Morriconéval.


Bécsben: Jimmy Somervillevel és Kim Kardashiannal.

 
Könyv jelent meg az egyetlen magyar NBA játékosról, Dávid Kornélról, aki annak idején a foci helyett a kosárlabdázás mellett döntött, és szédületes karriert futott be. Az Ulpius Ház újdonságát olvasva érdekes sztorikat tudunk meg a 127-szeres válogatott sportoló csapatainak és játékostársainak viselt dolgairól, drog- és doppingvádjairól… Farkas Gábor Gábrielt a sztárok hallgatták. A rendhagyó sajtótájékoztatón több énekes és színész kollégája is jelen volt, köztük Gyurki Beatrix, Balogh Anna, Ladinek Judit, Kárászi Szilvia, Tahi Tóth László és Détár Enikő.  A mini koncert közönségének ajándéka Farkas Gábor „Ajándék” című első szólólemeze volt, melyen a Nemzet Színésze, Psota Irén is közreműködött egy duett erejéig.  U.D.O., azaz  Udo Dirkschneider szinte állandó visszatérője a hazai rock színpadoknak. Találkoztunk már vele a Szigeten, ezúttal a Barba Negrában lépett fel. (A fotót Stumpf Miklós készítette) Úgy tűnik,  Ennio Morricone menedzserei amíg csak lehet, kihasználják a művész tehetségét. Amikor Svájcból megérkezett, már a repülőtéren látszott a szemén, hogy nem tudta hol van és mit csinál. Rutinszerűen dedikált, majd pár lépés után megszédült és összeesett. A szállodája előtt várakozó rajongókat – akik látták a magánorvosok érkezését - igyekeztek távol tartani. A koncertet végül megtartották, Morriconét összerakták. A zenekar tette a dolgát, a maestro ülve vezényelt, de őt látni is nagyszerű dolog volt! "Szólj anyunak, hogy a városban vagyok" – ezúttal a Gödör klubban. Marsalkó Dávidék többek közt ezzel a dalukkal  nyitották meg a tavaszi koncertszezont az átmenetileg a Király utcában működő klubban. A Halott Pénz, mely kezdetben négyfős felállásban állt színpadra, ma már hét zenészt számlál.  A pécsi csapat egyre jobban követeli jogos helyét a hazai klubéletben. Első lemezük valamennyi korábbi slágerükkel együtt rövidesen ingyenesen letöltető lesz a honlapjukról. http://halottpenz.hu/ 
Képek: Dávid Kornél, Farkas Gábor Gabriel, Gyurki Beatrix, Balogh Anna, Ladinek Judit, Kárászi Szilvia, Tahi Tóth László, Détár Enikő, Udo Dirkschneider, Ennio Morricone, Halott Pénz
 
A legutóbbi bécsi Rosenball díszvendége az a Jimmy Somerville volt, aki szólókarriere előtt a Bronski Beat és a Communards frontembere volt. A „Smalltown Boy” röviddel fellépése előtt érkezett Londonból az osztrák fővárosba.
 
Jimmy még nem járt Magyarországon és stábjának létszáma, a produkció költségvetése, valamint az ő turnéfeltételeit figyelembe véve úgy tűnik, jó ideig nem is láthatják személyesen a magyar rajongók - ezért külön öröm volt számunkra a vele való találkozás. A világ jelenleg egyik ügyeletes celebje, Kim Kardashian viszont egy nappal a bécsi Operabál előtt megérkezett a Lugner-birodalomba. Kim férje, Kanye Westegyébként a közelmúltban ismerte meg az omegás „Gyöngyhajú lány”-t, és gyorsan beültette legújabb albuma egyik dalának refrénjébe. Kimnek nem tetszett a bécsi szervezés, a házigazda rámenőssége, ráadásul mintha tömegiszonya is lett volna, mivel aláírni is csak a kocsiba beadott fotókra volt hajlandó. A történteket a szépség valóság show kamerái is rögzítették, így látható lesz a bécsi kiruccanás sava-borsa. 

 

Képek: Jimmy Somerville, Kim Kardashian