Accept www.lemezborze.hu uses cookies in order to ensure highest-quality services, with you contributing to this end through further use of the webpage. For more detailed informations please see our data management regulations.
Főoldal   Kiadványok   Diszkográfia   Webáruház   Rendezvények   Díjak, támogatások   Galéria
Main page   Publications   Discography   Webshop   Events   Awards, sponsorships   Gallery

Először kapta házaspár a Börze Awardot

A korábbi gyakorlattól eltérően az idei Börze Award már az év elején átadásra került. A szakmai körökben méltán elismert díjat először kapta házaspár: Csongrádi Kata színművész, aki 40 éve sikeres a pályáján, és férje, S. Nagy István szövegíró, aki most töltötte be 80. életévét - benne 60 év slágertermésével.

 
A díj ezúttal is egy megszemélyesített alkotás: Kata és István keze egymáshoz érve azt a szeretetet és összetartozást jelképezi, mely kettejük kapcsolatát még a mai napig jellemzi.  A Börze Award – 2014 megformálója ezúttal is a KezesLábas Stúdió 
 
Az átadó ünnepségen, mint a fotón is látható, S. Nagy tartós kórházi kezelése ellenére kiválóan érezte magát, és feleségével, Csongrádi Katával – a másik díjazottal – együtt énekelték Kata dalos imáját, az „Áldj meg engem” című szerzeményt. Az ünnepi hangulatot fokozta a művésznő egykori általános iskolájából érkezett gyermekkórus közreműködése.
 
A slágergyáros dalleltárába tartozik a „Bakeliten nevelkedtünk” című L+ himnusz, melynek szövegét közösen követett el lapunk tulajdonos-főszerkesztőjével, Csabai Mátyással. 2004-ben a hazai zenei élet több mint 30 éllovasa vállalta fel, hogy saját stílusában feldolgozza Szikora Robi csodálatos dallamát.
Csongrádi Kata pályafutását is végigkísérte a Lemezbörze,…plusz: több színházi művének média támogatója és a bemutatók díszvendége volt. Az ünnepségen stílszerűen 1 (millió) rózsaszállal köszöntötte az énekes-színésznőt (aki a „Millió rózsaszál” című dalt annak idején sokkal jobban énekelte lemezre, mint szerzője, Alla Pugacsova) lapunk főszerkesztője.
 
Képek: Csongrádi Kata / S. Nagy István / Buzás István / Csabai Mátyás