Accept www.lemezborze.hu uses cookies in order to ensure highest-quality services, with you contributing to this end through further use of the webpage. For more detailed informations please see our data management regulations.
Főoldal   Kiadványok   Diszkográfia   Webáruház   Rendezvények   Díjak, támogatások   Galéria
Main page   Publications   Discography   Webshop   Events   Awards, sponsorships   Gallery

Őrült kávéházi szving és jazz Veszprémben

 Idén a Vár és az Aréna Színpadok többezres nézőterei mellett a Rozé Rizling és Jazz Napok tíz napján, 30 borászán és 30 koncertjén , illetve a veszprémvölgyi Kolostor kiállításán és a köré szerveződő koncerteken kívül két új színpaddal is bővül a 12 éves VeszprémFest.

 
A szervezők a FestGardenben, a festői szépségű egykori Érseki nyári pihenő helyén a História Kertben egy újabb szabadtéri helyszínnel három napon át várják a jazz és világzene rajongóit, a FestPresszóban pedig – amely a Hangvillában található kultikus klubban, az Expresszóban kapott helyet – két éjszakán át szervírozza az őrült kávéházi szvinget és jazzt a műfaj kedvelőinek. A nyitónapon, a Szentháromság-téri Nagyszínpadon Roger Hodgson, a Supertramp legendás énekese és dalszerzője indítja a Festet. Másnap őt követik a New Jersey-i R & B sztárok, a Kool & The Gang, a folytatás DeeDee Bridgewater fellépése Irvin Mayfield Jr-ral és a New Orleans Jazz Orchestraval. A rendezvénysorozatot Emeli Sandé koncertje zárja, aki először látogat Magyarországra, pontosabban Veszprémbe.

Képek: Kool & The Gang, DeeDee Bridgewater, Mike Stern