Accept www.lemezborze.hu uses cookies in order to ensure highest-quality services, with you contributing to this end through further use of the webpage. For more detailed informations please see our data management regulations.
Főoldal   Kiadványok   Diszkográfia   Webáruház   Rendezvények   Díjak, támogatások   Galéria
Main page   Publications   Discography   Webshop   Events   Awards, sponsorships   Gallery

Sztárcsokor

 Az L+ jubileumára való felkészülés igen nagy, bár kellemes terhet rótt valamennyi munkatársunkra, de természetesen ez idő alatt is nyomában voltunk a Magyarországra érkező sztároknak, és külföldi tudósítóink is dolgoztak. Az eredményeket sztárcsokorba gyűjtöttük.

 

A közelmúltban találkoztunk Elvis Costelloval, aki mint a képen látható, megérkezésekor eléggé vicces kedvében volt. A „Négy csávó dalokat játszik” című új albumát öltönyben és nyakkendőben mutatta be a Müpában Branford Marsalis. A dán The Asteroids Galaxy Tour Mette Lindbergje és Lars Iversenje a Dürer Kertben is előadta az új iPod Touch reklám aláfestő zenéjét. Az ugyancsak dán D.A.D tagjai csak a színpadon voltak együtt, a soundcheck után négyfelé rohantak, dohányozni, netezni, pihenni, így külön-külön tudtuk lencsevégre kapni az együttes tagjait. Mike Love és Bruce Johnston, a Beach Boys két eredeti tagja türelemmel várta, míg rájuk kerül sor a dedikálásnál. A többiek azonnal kocsiba ültek, tudták, nem ők a főszereplők. A jazz legenda, Bill Frisell Szeged után Budapesten, a Trafóban lépett fel. Az I. Világháború kitörésének 100. évfordulójára hatalmas vizuális és zenei freskóval emlékezett Michael Nyman hazánkban is. A Dél-afrikai származású, Grammy-díjas Lebo M Havasi Balázs showjának vendége volt az „Oroszlánkirály” című film zenéjével. A Take6 másodszor járt nálunk: Fertődön nem sikerült velük találkozni, most viszont két részletben tudtuk fotózni őket. Íme a „Take4” és a „Take2”.

A hazai előadók közül kiderült, hogy Balázs Jánosnak sok arca van, de a Junior Príma díjas zongoraművész 2015. januárjában, májusában és októberében csak hármat mutat meg belőlük. A népszerű Backstage Pubot az egyik bulinapján a szó szoros értelmében zártosztállyá nyilvánították. A belépéskor és a büfében is ápolói jelmezt viselt mindenki, a színpadon pedig Sipi és a Zártosztály nevű csapat nyomta. Az Üzletembers a már említett D.A.D. formáció előzenekara volt. A Mikulásgyári fellépők közül az Endorfin, a Szeder és az Arizona műsorára voltunk kíváncsiak.

Valamennyi fotó megtekinthető Galériánkban. Közülük néhány ízelítőként: Elvis Costello, The Asteroids Galaxy Tour, Jesper Binzer (D.A.D), Mike Love és Bruce Johnston (Beach Boys), Bill Frisel, Take6 (2), Balázs János