Accept www.lemezborze.hu uses cookies in order to ensure highest-quality services, with you contributing to this end through further use of the webpage. For more detailed informations please see our data management regulations.
Főoldal   Kiadványok   Diszkográfia   Webáruház   Rendezvények   Díjak, támogatások   Galéria
Main page   Publications   Discography   Webshop   Events   Awards, sponsorships   Gallery

Patti Austin pepsizett, Phil Collins cocázott

2014. januárjában nagysikerű koncertet adott a MÜPÁ-ban Patti Austin, az amerikai jazz énekesnő, aki találkozásunkkor egy olyan CD-t dedikált szerkesztőségünk részére, melyen többek közt Pepsi Cola reklámdalok szerepelnek.

 
A világsztár 1972-ben énekelte fel a "Pepsi's Got A Lot To Give" jinglet. Ebben az időszakban még Johnny Cash, Aretha Franklin, BB King, Del Shannon, Roberta Flack is a Pepsi dalos reklámarcai közé tartoztak. A colás dobozokon pedig Madonna, Tina Turner, Janet Jackson, Backstreet Boys, Boyzone és Messi fotója népszerűsíti a nedűt. A piacvezető Coca Coláról még többen daloltak, pl. a Supremes, a Box Tops, Wayne Fontana, vagy Shirelles. A dobozos kiszerelésben két, egyenként 12 részes sorozat is forgalomba került („Is The Music…” és „Always Music” ), melyeken David Bowietól, Stingen keresztül DJ Boboig 24 sztár adta nevét a kampányhoz. Legutóbb a népszerű DJ, Avicii vállalta fel a Burn energiadrinket. A felsorolás természetesen nem teljes.

Több üdítő, energiaital márka, valamint sör és bor forgalmazó bocsát ki olyan dobozokat, üvegeket, melyeken zenészek, sportolók arcképe szerepel. Az egykori Csehszlovákiában a legendás Kiss együttes tagjai jelentek meg a Pilsner Urquell márkán, de Németországban létezik AC/DC, Angliában Iron Maiden sör is. Vannak előadók, akik inkább borban utaznak, így például Slayer és a Motörhead, akiknek önálló palackuk van forgalomban a relikviagyűjtők nagy örömére. Az utóbbiak közül néhány beszerezhető Budán, a PopShop-ban (Budapest XI., Ulászló u. 8.).

Az italok reklámozásával kapcsolatos dalok nem új keletűek. Magyarországon az ötvenes években írt dalt a Zwack Unicumról a Holéczy együttes.

Képek: Patti Austin, Phil Collins