Accept www.lemezborze.hu uses cookies in order to ensure highest-quality services, with you contributing to this end through further use of the webpage. For more detailed informations please see our data management regulations.
Főoldal   Kiadványok   Diszkográfia   Webáruház   Rendezvények   Díjak, támogatások   Galéria
Main page   Publications   Discography   Webshop   Events   Awards, sponsorships   Gallery

Marokkói túraautós győzött a magyar futamon

A túraautó-világbajnokság (Word Touring Car Champion Ship) a FIFA irányítása alatt zajlik szinte az egész világon. A VB első magyarjaként Michelisz Norbert állt rajthoz 2010-ben a Hungaroringen és 2011-ben már a dobogó csúcsán landolt. Az idei, 2016-os verseny győztese Mehdi Bennani (Marokkó), aki exkluzív interjút adott a Lemezbörze,…plusz számára.

 
- Hogyan indult a karriered?

- Sokakhoz hasonlóan én is gokartozással kezdtem versenyzői pályafutásomat, melyben marokkói bajnok lettem, 2001-ben. Még abban az esztendőben 2. helyen végeztem a gokart Európa Bajnokság 100 ICA kategóriájában és megnyertem a helyi Fiat Palio Kupa küzdelmeit is.

- Tavaly 5. voltál a túraautó VB összesített listáján. Mikor leszel világbajnok?

- Dolgozom rajta! Öt-hat csúcspilóta van az idei mezőnyben, egyik legnagyobb vetélytársam Michelisz Norbi..

- Hogy érzed magad a Sebastian Loeb Racingben?

- Két éve találkoztam Loebbel, amikor Sanghajban nyertem. Ő egy legenda, aki saját csapatot alapított, amit akkor is folyamatosan felügyel, ha épp nincs a versenyen. Kollégáim nagyon gyors pilóták. Fő szponzorom a marokkói állam, de vannak francia támogatóim is, pl. a Total multinacionális olajcég.

- Mit jelent számodra, hogy hazádnak saját futama van?

- Ez nagyon nagy esemény nálunk Marrákes-ben, az adott évben a legnagyobb! Rajongóim állandóan jelen vannak, szurkolnak nekem.

- Családod mindig veled van?

- A szüleimnek is van autósport tapasztalata. Ez egy olyan sport, ahol családoddal kezded a karriered, szüleiddel és szerencsés esetben feleségeddel, gyerekeiddel fejezed be. Édesanyám, édesapám és a feleségem a legnagyobb szurkolóim, jelenleg is elkísértek.

- Mit tartasz életed eddigi legnagyobb sikerének?

- Mindig a legújabb kihívást, így most a győzelmet a Hungaroringen, de nagy élmény volt első helyezésem Sanghajban, ahol gyári csapatok pilótáit utasítottam magam mögé.

- Köszönjük az interjút! A Lemezbörze,…plusz olvasói nevében jó ünneplést és további sikereket kívánunk! (dr. Horváth Dávid)

Kép: Mehdi Bennani