Accept www.lemezborze.hu uses cookies in order to ensure highest-quality services, with you contributing to this end through further use of the webpage. For more detailed informations please see our data management regulations.
Főoldal   Kiadványok   Diszkográfia   Webáruház   Rendezvények   Díjak, támogatások   Galéria
Main page   Publications   Discography   Webshop   Events   Awards, sponsorships   Gallery

L+ hírlavina

L+ hírlavina: Budapesten találkoztunk a Szökésben lévő Törtetők William Fitchnerével / Visszajött a Sigma fele / Komoly virtuóztehetségek / Seuso-kincsek már a Postán is.

 
Az AXN TV csatornán látható filmek hazai forgalmazóinak jóvoltából személyesen is találkozhattunk William Fitchner amerikai színésszel, kinek nevéhez több sorozat is fűződik. 59 epizódot húzott le a Szökésben, 13-at a Törtetőkben, 1-et az Elnök embereiben, ezúttal a Crossing Lines, azaz a Határtalanul második évadjának hivatalos bemutatójára érkezett Budapestre. A hollywoodi filmipar sztárjával ezeket a részeket, melyeket Ed Bernero, a Criminal Minds (Gyilkos elmék) alkotója jegyez, Csehországban, Dél-Franiciaországban és Bulgáriában forgatták.
Kép: William Fitchner

Csak Cameron Edwards tisztelte meg a magyar egyetemistákat a kéttagú Sigmából. A trendi DJ formáció bizonyára így volt gazdaságos a szervezőknek. Az angol az idei Balaton Sound után tért vissza újra hazánkba egy fellépés erejéig.
Kép: Cameron Edwards (Sigma)

A magyar TV stábjának agyából pattant ki először a világon egy komolyzenei tehetségkutató ötlete. A Virtuózok egyedülálló kezdeményezés, melyben azokat a fiatalokat kutatják fel, akik kiválóan játszanak a klasszikus zenei hangszerek valamelyikén vagy énekben nyújtanak kiemelkedő teljesítményt, melyet nemzetközileg elismert öttagú szakmai zsűri - köztük Szenthelyi Miklós hegedűművésszel, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanárával - értékel. A Virtuózok műsorvezetői Varga Edit és Bősze Ádám. A sajtótájékoztatóról a Kossuth-díjas Baráti Kristóf gratulált a 20 éves Lemezbörze,…plusznak.
Képek: Szenthelyi Miklós, Varga Edit, Bősze Ádám, Baráti Kristóf / üdvözlet

Bemutatjuk azt az elsőnapi borítékot, mellyel a Seuso-kincsek hazahozatalát köszönti a Magyar Posta. Az FDC-n a tervező Benedek Imre grafikusművész aláírása mellett Lázár János miniszteré is szerepel. A blokkon és annak bélyegképein a hét Magyarországra visszakerült Seuso-kincs látható. A dombornyomás, difrakkciós fólianyomtatás és UV festék alkalmazásával készült újdonságot a Pénzjegynyomda kivitelezte. A blokk fekete sorszámozású változata mellett piros sorszámozással ún. vágott változat is megjelent.
Kép: Bélyegblokk, ünnepélyes forgalomba hozatal