Accept www.lemezborze.hu uses cookies in order to ensure highest-quality services, with you contributing to this end through further use of the webpage. For more detailed informations please see our data management regulations.
Főoldal   Kiadványok   Diszkográfia   Webáruház   Rendezvények   Díjak, támogatások   Galéria
Main page   Publications   Discography   Webshop   Events   Awards, sponsorships   Gallery

Együtt - egy helyen: Andrea Bocelli, The King Singers, Joyce DiDonato, Tegan & Sara, Justin Sulliwan

Világhírű külföldi zenészekkel, hazai sztárokkal találkoztunk a közelmúltban. A három tenor egyike, Andrea Bocelli 2008-ban koncertezett utoljára Magyarországon. Ezúttal felesége közreműködésével még autogramot is sikerült szerezni az operaénekestől.

 
A legendás cambridgei The King’s Singers hat év után látogatott újra hazánkba. A Bazilikában adott meghitt hangulatú koncertet David Hurley vezetésével, aki 1990-től jegyzi a tradicionális formációt. Az amerikai Joyce DiDonato popénekesnek készült, majd kortárs operával folytatta. Napjaink egyik legkeresettebb mezzoszopránja a közel egy évszázadot átfogó „Királynő-dámák” című programjával érkezett a Müpába. A teljesen más stílusú zenét játszó kanadai duó, Tegan & Sara 13 éves zenei múltra tekint vissza, eddig hét nagylemezzel büszkélkedhet. Az A38-on láttuk viszont egymást a New Model Army frontemberével, akinek németországi tudósítónk, Michael Dietz Münchenben is kezébe adta az L+t. Justin Sullivan így láthatta, hogy magazinunk még külföldön is ott van a sztárok nyomában. Ugyancsak a Hajón fotóztuk a fantasztikus hangú belga Selah Suet, és az extravagáns amerikai Amanda Palmert. Először üdvözölhettük hazánkban a kanadai Chet Kroeger bandáját, a Nickelbackot, akik 25 éves jubileumi koncertjükkel egyből megtöltötték az Arénát.

- Képek: Andrea Bocelli, The King Singers, Joyce DiDonato, Tegan & Sara, Justin Sulliwan, Selah Sue, Amanda Palmer, Chet Kroeger