Accept www.lemezborze.hu uses cookies in order to ensure highest-quality services, with you contributing to this end through further use of the webpage. For more detailed informations please see our data management regulations.
Főoldal   Kiadványok   Diszkográfia   Webáruház   Rendezvények   Díjak, támogatások   Galéria
Main page   Publications   Discography   Webshop   Events   Awards, sponsorships   Gallery

Cliff Richard és a Yello-s Dieter Meier külföldről került az L+ba

Nem kell ahhoz Magyarországon koncertezni a világsztároknak, hogy L+os fotójukkal bekerüljenek magazinunkba. Köszönet mindezért Michael Dietsnek, aki Münchenben mutatta meg Cliffnek és Dieternek a 20 éves Lemezbörze,…pluszt.

 
Az 1940-es születésű Harry Rodger Webb, azaz Cliff Richard páratlan karrierrel büszkélkedhet. Az 50-es évek közepén a Driftersszel, később a Shadowsszal lépett fel. Több világhírű mozi („The Young Ones”, „Summer Holiday”, „Wonderful Life”, stb.,) fűződik nevéhez. Cliff 1987-ben járt Budapesten, Népstadionbeli koncetjének emlékét egy dedikált backstage pass őrzi. A Yello több mint egy évtizedig volt a világ könnyűzenéjének élmezőnyében. A svájci duó 1981-ben debütált az „I Love You” című slágerrel. Legnagyobb sikerük a „The Race” volt 1988-ban, mely 7. helyen landolt a New Musical Express slágerlistáján. Egy évvel korábban Shirley Basseyvel adtak elő egy duettet („The Rhythm Divine”). A Yello még ma is létezik Dieter Meier személyében.

Képek: Cliff Richard, Cliff koncertjegy és backstage pass, Yello - Dieter Meier