Accept www.lemezborze.hu uses cookies in order to ensure highest-quality services, with you contributing to this end through further use of the webpage. For more detailed informations please see our data management regulations.
Főoldal   Kiadványok   Diszkográfia   Webáruház   Rendezvények   Díjak, támogatások   Galéria
Main page   Publications   Discography   Webshop   Events   Awards, sponsorships   Gallery

Bíró Ica, a kártyanaptár-királynő

Az L+ „Kártyanaptár, a korabeli naptárhordozó” című sorozatában bemutatott már jó néhány zenészt, színészt, sportolót a róluk készült kis naptárakkal illusztrálva. Bíró Ica esetében ez nem egy egyszerű történet.

 
Róla több mint száz különböző naptár maradt fenn, melyeknek több mint a fele a mi archívumunkban is fellelhető, ráadásul dedikálva. Ica 18 éves korában lett modell. Eleinte a Luxus Áruház választotta ki magának, mint akkori dolgozóját. Rengeteg poszter készült vele, a leghíresebb a Junoszty TV-t reklámozó vizespólós történet. Bíró Ica számára mindig is saját testének karbantartása volt a legfontosabb, később ezt a célkitűzését vitte tovább vállalkozásaiban is, DVD-ket vett fel és könyv is készült a témából. Énekesnői karrierjéről már többször írtunk, ő volt a Metál Lady. Két bakelitje is megjelent. Tulajdonképpen az „Emberrabló lányok” című film kapcsán ragadott mikrofont, sokáig kereste hangját, eleinte lelkesedése és kisugárzása vitte előre a siker útján. Az „Azé a nő, aki megműveli” című slágerével azonban végleg befutott, majd később a Sex Action előzenekaraként lépett fel társaival. Ma is van mondanivalója a világ felé, és ehhez szerinte a zene legalkalmasabb. Ha kell, lázad, ha kell, nyugtat, de mindig a szeretet nyelvén gondolkodik. A múltból tanul, a jelenben él és a jövőben tervez! A közelmúltban egy vitaminforgalmazó cég kereste meg, jelenleg velük dolgozik.

Kép: Bíró Ica L+os fotója, kártyanaptárai