Accept www.lemezborze.hu uses cookies in order to ensure highest-quality services, with you contributing to this end through further use of the webpage. For more detailed informations please see our data management regulations.
Főoldal   Kiadványok   Diszkográfia   Webáruház   Rendezvények   Díjak, támogatások   Galéria
Main page   Publications   Discography   Webshop   Events   Awards, sponsorships   Gallery

A VeszprémFest L+-os fotóalbuma

Mint arról a „Fesztiválízelítő” című beharangozónkban írtuk, a veszprémi koncertek természetes háttere a veszprémi vár Érseki Palotájának barokk épülete még a fellépőket is elkápráztatja. Sajnos idén nem költöztünk oda erre a néhány napra, de szerencsére szinte valamennyi előadval összefutottunk Budapesten.

 
A nyitó napon a világzene műfaján belül két teljesen különböző világ találkozott. A kubai zongorista Roberto Fonseca hazája muzsikáját hozta magával, beleszőve jó adag jazzt és utcazenét, míg Fatoumata Diawara énekes-színésznő Afrika kortárs fiatalságának újrafogalmazott életérzésével jött Maliból. A grúz származású britt művésznő, Katie Melua koncertjére már több mint egy hónappal fellépése előtt elfogytak a jegyek. Először járt Magyarországon, szuperlatívuszokban nyilatkozott a helyi szervezésről és vendégszeretetről. Dani Klein (Vaya Con Dios) fellépése mindenhol teltházat vonz - így volt ez Veszprémben is. Az 1985-ben Londonban alakult Brand New Heavies az évek során több énekesnővel is dolgozott, ezúttal azonban az alapító N’Dea Davenport –tal érkezett. Három évi honatyáskodás után visszatérve a nép, illetve rajongói közé állt újra színpadra a szenegáli Youssou Ndour, aki a „Seven Seconds” –sal 1994 óta a világ valamennyi slágerlistáján hódított. A dakari sztárral egyébként kerek tíz évvel ezelőtt találkoztunk egy Sziget Fesztivál-os fellépése során. Most diplomatikus udvariassággal mondta, hogy emlékszik a fotóra, és a viszontlátás örömére azt a kamera elé tartotta. Íme a VeszprémFest fotóalbumának budapesti képei…

Képek: Roberto Fonseca, Fatoumata Diawara, Katie Melua, Dani Klein, Brand New Heavies, Youssou Ndour