Accept www.lemezborze.hu uses cookies in order to ensure highest-quality services, with you contributing to this end through further use of the webpage. For more detailed informations please see our data management regulations.
Főoldal   Kiadványok   Diszkográfia   Webáruház   Rendezvények   Díjak, támogatások   Galéria
Main page   Publications   Discography   Webshop   Events   Awards, sponsorships   Gallery

Világsakkfesztivál a Bazárban

Sztárok jártak a Várkert Bazárban! Elsőként a világbajnok Rusztam Kaszimdzsanov megérkezésekor még a szállodában üdvözölte a Lemezbörze,...plusz magazin olvasóit.

 
A Világsakkfesztivál egy olyan, nemzetközi szinten is egyedülálló rendezvény, amely egy 1500 éves, misztikus táblajáték, a sakk legkülönbözőbb arcait mutatja be a sport, az oktatás, a kultúra, a tudomány és a szórakoztatás szemszögéből, egész napos családi programot kínálva. A fesztivál ötletgazdája és főszervezője minden idők legjobb női sakkozója, a világranglistát 26 éven keresztül vezető Polgár Judit, aki a sporteredményein túl innovatív oktatási programjával is egyedülálló sikereket ért el. A Világsakkfesztivál elődjének számító Aquaprofit-Polgár Sakkfesztivál 2007-óta olyan kiemelten rangos társadalmi eseménnyé vált, amelyen szívesen vesznek részt ismert közéleti személyiségek, sportolók, művészek, tudósok, üzletemberek, politikusok és mindenekelőtt gyerekek. A nap végén rendezték a pénzdíjas Highlander Kupát, amelynek elődöntőjében két korábbi világbajnok csapott össze két magyar fiatallal: az orosz Anatolij Karpov a 16 éves nemzetközi mester, Gledura Benjáminnal mérkőzött meg, míg az üzbég Rusztam Kaszimdzsanov ellenfele a sakkolimpián ezüstérmes magyar válogatott tagja, Balogh Csaba volt. A döntőt az Kaszimdzsanov nyerte meg, így övé lett a 6 millió forintos különdíj is.

A Highlander Kupa mérkőzéseit a Várkert Bazárban és a világhálón élőben lehetett követni. A helyszínen jelen volt a magyar sakkozás krémje, így többek között az olimpiai bajnok Portisch Lajos, a Nemzet Sportolója is. Köszönet Dr Font Gusztáv szervezőnek a segítségért.

Dr Horváth Dávid

Képek: Rusztam Kaszimdzsanov, Anatolij Karpov, Polgár Judit, Portisch Lajos