Accept www.lemezborze.hu uses cookies in order to ensure highest-quality services, with you contributing to this end through further use of the webpage. For more detailed informations please see our data management regulations.
Főoldal   Kiadványok   Diszkográfia   Webáruház   Rendezvények   Díjak, támogatások   Galéria
Main page   Publications   Discography   Webshop   Events   Awards, sponsorships   Gallery

Kamionnyi üdvözlet olvasóinknak

A Shell lett a Hungaroringen megrendezett FIA European Truck Racing Championship kamionos Európa bajnokság, valamint a Hungary Truck Fest névadó szponzora idén. A nívós versenysorozat 25 év után tért vissza a Mogyoródra, egész napos családi- és gyermekprogramok, fergeteges koncertek keretében.

 
A kategória legmagasabban jegyzett futamaiban ezer lóerős kamionok vívtak egymással kemény csatát. Kiss Norbert az első futamon sima rajt-cél győzelmet aratott, a második versenyen a második helyig tört előre. A hazai közönségkedvenc a második időmérőn sem kegyelmezett a mezőnynek: az első szakaszból magabiztosan jutott be, a Superpole-on szintén nem talált legyőzőre. A koradélutáni viadal startját remekül kapta el az Oxxo Racing-Axxyss Motorsport pilótája: megtartotta az előnyét a többszörös német bajnok és a cseh riválisa előtt. Az igazi dráma a harmadik körben következett be, amikor kigyulladt Kiss kamionja, és emiatt a piros zászló is előkerült. A mintegy fél órás megszakítást követően a korábbiakhoz hasonlóan alakult az új rajt forgatókönyve is. A leintésig már nem változott a sorrend: Norbi hétvégi, második rajt-cél győzelmét aratta két német versenyző előtt. A második futamnak a fordított rajtrácsos szabály értelmében a 8. helyről indulhatott a magyar pilóta. Három körrel a verseny vége előtt Vrsecky túl szélesre vette a kanyart, ezzel lehetőséget adott a magyarnak, hogy fej-fej melletti csata után második legyen. A toronymagasan vezető Antonio Albacetet azonban már nem tudta elérni, de így is elmondhatta magáról, hogy mind a négy futamot a dobogón fejezte be a Hungaroringen, és összetettben is jelentősen megnőtt az előnye.

A kiváló hangulatú hétvégén találkoztunk a hazai kamionsport másik nagy tudású versenyzőjével, azzal a Kovács Miklóssal is, aki 2010-ben a Dakar Rally kamionos kategóriájában, az Africa Eco Racen aranyérmes lett. A pilóta Kovácson kívül Ács László fedélzeti szerelő, valamint a korábban említett Truck Racing világsztárok, a német Jochen Hahn, a spanyol Antonio Albacete, a cseh David Vrsecky, és nem utolsó sorban Kiss Norbert lemezbörzés fotójával, üdvözletével köszöntik olvasóinkat. A rendezvényen jelen volt még Vajna Tímea is, aki régóta a sebesség megszállottja, így bátran kézbe vette Kiss Norbi versenykamionjának kormányát.

Szöveg és fotó: Dr. Horváth Dávid

Képek: Kiss Norbert, David Vrsecky, Antonio Albacete, Jochen Hahn, Kovács Miklós és Ács László