Accept www.lemezborze.hu uses cookies in order to ensure highest-quality services, with you contributing to this end through further use of the webpage. For more detailed informations please see our data management regulations.
Főoldal   Kiadványok   Diszkográfia   Webáruház   Rendezvények   Díjak, támogatások   Galéria
Main page   Publications   Discography   Webshop   Events   Awards, sponsorships   Gallery

Ádi, a Blues-Boy az Illésék szekerén

Fehér Ádám öt és fél évesen az apai házban találkozott először a gitárral, amit azóta sem enged ki kezeiből. Mára élete meghatározó részévé vált a blues, a rock és maga a játék. Hét éves kora óta veszi igazán komolyan a zenélést. Első tanára egy remek Rock’n Roll gitáros, Stefaich Tibor volt (Beathoven), majd a szenzációs jazz gitárosnál, Juhász Kornélnál (Cornelio Tutu Band) folytatta.

 
Mellettük sokat köszönhet a pécsi Katona „Fater” Tamásnak is (PMD Blues Band). Rengeteget tanul egyedül, koncert repertoárjának nagy részét saját maga tanulta, dolgozta ki. Ádi angolul énekel, és mivel a nagykovácsi amerikai iskolába jár, így a hiteles kiejtéssel sincs baj. Első blues inspirációit Stevie Ray Vaughan-nak köszönheti, és az Amerikában nagy karriert befutott blues gitáros Tommy Katona (ifjabb Katona Tamás) a nagy példaképe. Ádi a pécsi PMD Blues Band tiszteletbeli tagja (innen indult Tommy Katona is, szintén 9 évesen…), velük kezdett el koncertezni 2015 júliusában, a horvátországi Virovitica Rock-Blues Fesztiválon. Azóta már 30 koncerten van túl, melyeken többek között olyan zenészek hívták meg vendégnek, mint Török Ádám és a Mini, Pély Barnabás és a B The First, P. Mobil, Tűzkerék XT, Blues Steel, Fekete Jenő és Horváth Mihály, Kyru és az Üzletembers. Nemrégiben Little G Weevil invitálta magához a színpadra, legutóbb pedig az ILLÉS KluBOSCHok Baráti Körének rendezvényén lépett fel nagy sikerrel.

Gitár: Squire Stratocaster Standard („Ádi”), Fender Stratocaster USA („Tommy”), Squire Stratocaster Standard („Stevie”). Erősítő: Fender Hotrod Deluxe.
www.pmdbluesband.hu

Kép: Fehér Ádi